Tineri voluntari din Cahul au organizat un flashmob pentru a sensibiliza societatea cu privire la consecințele corupției
20 de tineri voluntari din Cahul au încercat într-un mod inedit să sensibilizeze societatea cu privire la consecințele negative ale actelor de corupție în educație și sănătate. Aceștia au organizat un flashmob, care a inclus și dansuri, dar și mesaje anticorupție și de promovare a integrității.
Acțiunea s-a desfășurat în curtea Colegiului de Medicină din Cahul. Flashmobul a fost organizat de voluntarii Clubului Tinerilor Integri, având drept scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la gravitatea corupției, cu accent pe actele de corupție din educație și sănătate.
„Am organizat un flashmob pentru a promova integritatea, pentru a spune „nu” corupției”, a menționat coordonatoarea voluntarilor Clubului Tinerilor Integri, Daria Cușer.
La acțiune au participat diferite grupuri de tineri, a remarcat managera Centrului regional de dezvoltare comunitară, Irina Axentii.
„La flashmod participă circa 25 de persoane, atât membrii Clubului Tinerilor Integri care sunt parte a organizației și voluntarii noștri, cât și tineri din alte grupuri”, a spus Irina Axentii.
Tinerii voluntari au pregătit și o reprezentație care a inclus dansuri speciale și mișcări coreografice. Pentru a atrage atenția publicului, participanții au afișat și pancarte cu mesaje anticorupție, precum „Nu luăm mită” și „Nu corupției”. Acestea au avut ca scop să le transmită tinerilor că integritatea și etica sunt valori care trebuie să fie promovate în educație și sănătate.
„Dacă acest lucru va continua, noi niciodată nu vom progresa ca țară”, a subliniat președinta Clubului Tinerilor Integri Cahul, Gabriela Moraru.
Flashmobul a fost o parte a proiectului „Consolidarea statutului de drept și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova”, care a beneficiat de cofinanțare din partea Uniunii Europene și a Ministerului Federal german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Acest proiect are ca obiectiv promovarea integrității în toate domeniile sociale, inclusiv în sistemul educațional și în sectorul sănătății.
Autor: corespondenta Radio Moldova de la Cahul, Dina Golubei.