Social

Omor în sectorul Rîșcani al capitalei. Cernăuțeanu: Suspectul ar fi venit din afară țării

ACTUALIZARE: Bărbatul care a împușcat mortal ieri un cetățean turc în timp ce stătea la o terasă în sectorul Rîșcani al capitalei, ar fi venit din afară țarii și ar fi profesionist în astfel de infracțiuni. Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, la Jurnal TV.

„Cu siguranță vor fi întreprinse măsurile pentru stabilirea, identificarea și reținerea persoanei, dar cu certitudine venită din afară, o persoană pregătită în astfel de infracțiuni. Deja și procuratura a anunțat despre 7 cartușe au fost utilizate, 7 focuri care au fost trase”, a declarat șeful IGP.

ACTUALIZARE: Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală. Acesta a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializare a heroinei, informează IGP.

Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până în prezent nu există o decizie definitivă a instanței de judecată în acest caz.

Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.

Poliția examinează versiunea unei reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar.

ACTUALIZARE: Polițiștii au făcut publice primele imagini cu suspectul care a efectuat mai multe împușcături în sectorul Rîșcani al capitalei și a ucis un bărbat de origine străină. În acest context, oamenii legii roagă cetățenii să comunice de urgență dacă îl observă, dar să evite contactul cu individul, care este înarmat.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat poliției să intensifice controalele și să asigure securitatea oamenilor. „Chișinăul în ultimii ani este un oraș sigur și regretăm atunci când astfel de cazuri se întâmplă. În plină zi, în preajmă erau oameni, copii, a căror viață era pusă în pericol. Oamenii nu trebuie să aibă frică să iasă din casă, dar trebuie să aibă încredere în organele competente că sunt protejați”*, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Știrea inițială:

Acum câteva minute, în sectorul Rîșcani al capitalei a fost comis un omor. Un bărbat a deschis focul în timp ce se deplasa pe trotinetă, îndreptându-și arma către o persoană de origine străină. Victima a fost împușcată mortal și a decedat la fața locului.

Angajații tuturor subdiviziunilor specializate au sosit rapid la locul incidentului pentru a începe investigațiile, informează Inspectoratul general al Poliției.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult