Politic

Nicu Popescu: În aproximativ două săptămâni, autoritățile de la Chișinău vor expedia Comisiei Europene raportul priind gradul de pregătire pentru aderare

Autoritățile de la Chișinău vor expedia Comisiei Europene, în aproximativ două săptămâni, un raport privind gradul de pregătire și viteza de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Potrivit diplomatului, pentru elaborarea raportului au fost constituite 33 de grupuri în care sunt antrenați peste 500 de persoane, care definitivează în aceste zile documentul.

„O bună parte a diplomaților noștri, dar și colegii din toate ministerele sunt antrenați plenar în scrierile acestui raport, care urmează să îl trimitem Comisiei Europene în mai puțin de 2 săptămâni și acest raport este foarte important pentru a ne asigura de un ritm susținut de aderare la Uniunea Europeană pentru a scrie acest raport, dar și pentru a gestiona procesul de aderare la Uniunea Europeană. Am reorganizat o parte a administrației noastre publice. Am creat 33 de grupuri de lucru care pregătesc Moldova de negocierile de aderare. Sunt incluși peste 500 de oficiali. Au elaborat contribuțiile lor la raportul Comisiei Europene și absolut toate ambasadele vor fi implicate în promovarea aderării noastre la Uniunea Europeană”, a declarat Nicu Popescu.

Nicu Popescu a mai subliniat că Republica Moldova este susținută de partenerii europeni și ne acordă tot sprijinul necesar pentru a începe negocierile de aderare la blocul comunitar.

Amintim că Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată la UE în iunie anul trecut. La 23 martie curent, Consiliul European a reafirmat faptul că Uniunea Europeană va continua să ofere tot sprijinul relevant Republicii Moldova pentru a consolida reziliența, securitatea, stabilitatea și economia țării pentru a o ajuta pe calea de aderare la UE.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult