Social

Ilan Șor, condamnat defintiv la 15 ani de închisoare, cu confiscarea bunurilor puse sub sechestru

Deputatul fugar Ilan Șor, cercetat penal în Republica Moldova pentru spălare de bani, a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Decizia, care este una definitivă, a fost luată de magistrații Curții de Apel, a anunțat deputata Olesea Stamate.

ipn.md
Sursa: ipn.md

„În sfârșit un caz în care justiția a triumfat și în țara noastră! Șor - condamnat definitiv de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare! Oriunde ar servi el detenția, în Israel sau Moldova- bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate in favoarea statului - 5 miliarde de lei! Și asta doar pe dosarul pe care s-a dat decizia azi, mai urmează și altele”, a anunțat președinte Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

La rândul său, Ilan Șor a declarat într-o intervenție video că decizia Curții de Ape este una ilegală și va fi anulată a doua zi după schimbarea prezentei guvernări.

„Această decizie nu mă deranjează, mi-e totuna, eu nu am de gând să mă supun acestei decizii ilegale, pentru că această decizie va fi anulată a doua zi după schimbarea actualului regim, de către o judecată onestă și nepărtinitoare”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat, în 2017, în dosarul „furtului miliardului” la 7 ani și jumătate de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani, în valoare de peste 5,4 miliarde de lei. Instanța a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Dosarul se afla de mai mult timp pe rol în Curtea de Apel Chișinău, ședințele de judecată fiind amânate în repetate rânduri.

În 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare, Ilan Șor a părăsit țara. Potrivit procurorilor, el s-ar afla în Israel, lucru confirmat și de Ilan Șor.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult