Consumul excesiv de ouă poate dăuna sănătății: Nutriționiștii spun care este norma zilnică admisibilă
Ouăle fierte și vopsite sunt de nelipsit pe masa de sărbătoare, însă, consumate în exces, pot avea consecințe negative asupra sănătății oamenilor. Nutriționiștii recomandă consumul moderat de ouă, norma admisibilă fiind de cel mult două pe zi. Totodată, ouăle fierte au un termen de valabilitate mult mai mic și trebuie consumate în mai puțin de o săptămână, în cazul în care sunt păstrate la frigider, a declarat pentru Radio Moldova, nutriționista Maria-Victoria Racu.

„Porția noastră de ouă pe zi trebuie să fie nu mai mare decât două unități și aceasta nu trebuie să fie combinată cu alte tipuri de carne foarte greoaie. Ca să prevenim intoxicațiile alimentare, este necesar în primul rând să respectăm timpul de păstrare a produselor alimentare. Ouăle fierte și ouăle vopsite, în mod ideal se păstrează cel mult 2 ore la temperatura camerei, iar în frigider nu mai mult de 7 zile”, explică nutriționista.
Specialiștii mai recomandă păstrarea ouălor fierte la frigider în cutii sau recipient special, pe un raft interior, la o temperatură de cel mult patru grade.