Economic

Compania aeriană Flyone își transferă avioanele în România

Compania aeriană Flyone își transferă avioanele în România, a declarat pentru Radio Moldova, președintele Consiliului de administrație, Vladimir Cebotari, după ce în spațiul public au apărut informații că s-ar retrage de pe piață. Compania explică decizia prin rațiuni de securitate. Precizăm că recent o companie aeriană internațională low-cost s-a retras din Republica Moldova, iar un alt operator a redus drastic zborurile.

Aeronavele Flyone vor fi reînregistrate în România, a declarat Președintele Consiliului de administrație al Companiei, Vladimir Cebotari. El a precizat că decizia a fost luată în contextul riscurilor de securitate din regiune.

„Nu se retrage nimic din Republica Moldova, dimpotrivă, ne extindem în Republica Moldova. Există o schimbare a flotei care este înregistrată în sensul că o parte din aeronave vor fi înregistrați în alte țări decât în Republica Moldova, deoarece proprietarii de aeronave sunt foarte reticenți în a transmite navele pentru leasing în Republica Moldova, din cauza unui risc perceput ca risc datorită unor declarații publice. Dar însuși pasagerul, activitatea companiei nu va fi periclitate în nici un fel. Dimpotrivă, ne vom extinde”, a spus Cebotari.

Amintim că, în luna martie, invocând aceleași argumente, Compania low-cost Wizz Air a decis să își suspende zborurile din Chișinău spre 13 orașe din mai multe state europene.

În contextul retragerii din Republica Moldova a Companiei Wizz Air, care a invocat motive de siguranță a zborurilor, Ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilliana Dabija, a dat asigurări că spațiul aerian al țării noastre este sigur. Potrivit acesteia, în prezent se discută cu mai multe companii aeriene low-cost în vederea operării zborurilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Între timp, Compania Air Moldova a anulat mai multe zboruri planificate. Aceasta invocă probleme financiare. Liliana Dabija a anunțat astăzi că Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a efectuat controale la companie. Totodată, acesteia i-a fost solicitat un plan de dezvoltare, pentru a nu permite comercializarea pe termen lung al biletelor, astfel încât consumatorii să nu fie afectați. Totuși, o decizie privind ridicarea licenței nu a fost luată, potrivit ministrei.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult