Politic

Un oficiu al ambasadei Greciei va fi deschis în Republica Moldova

Un oficiu al ambasadei Greciei va fi deschis în curând în Republica Moldova. Subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii ministrului Afacerilor Externe, Nicu Popescu, cu viceministrul de Externe al Greciei, Konstantinos Fragkogiannis.

agora.md
Sursa: agora.md

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat și subiectul privind cooperarea în sectorul energetic între Republica Moldova și Grecia, precum și necesitatea îmbunătățirii relațiilor economice.

„Am reafirmat că obiectivul nostru strategic este aderarea la Uniunea Europeană. În acest context, am exprimat recunoștința noastră pentru sprijinul constant pe care Grecia îl acordă în procesul de modernizare a Republicii Moldova și în eforturile noastre de a deveni parte a UE. Am menționat, de asemenea, progresele pe care țara noastră le-a înregistrat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Ne bazăm pe sprijinul Greciei în demararea negocierilor de aderare la UE până la sfârșitul acestui an”, a declarat Nicu Popescu.

Menționăm că viceministrul de Externe al Greciei, Konstantinos Fragkogiannis, conduce o delegație oficială în cadrul celei de-a patra ședințe a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult