Diaspora

VIDEO Atmosferă incendiară la Liverpool! Moldovenii din diasporă au mers să-l susțină pe Pasha Parfeni înainte de marea finală a Eurovision Song Contest

Peste o sută de moldovenii din diasporă au mers în orașul Liverpool din Marea Britanie pentru a-l susține pe Pasha Parfeni și echipa sa în finala concursului internațional Eurovision Song Contest. Aceștia au încins o horă chiar în fața sălii unde se desfășoară evenimentul și, bineînțeles, au cântat piesa „Soarele și Luna”. Înainte de marea finală, susținătorii moldoveni vor organiza și un marș automobilistic.

facebook/Natalia Ialama
Sursa: facebook/Natalia Ialama

Moldoveni stabiliți în Liverpool și Manchester, dar și câteva persoane din Irlanda au decis să îl susțină pe reprezentantul Republicii Moldova la concursul Eurovision Song Contest. Printre aceștia este și Dan Aramă, care a declarat pentru Radio Moldova că împreună cu familia sa a venit să-l încurajeze pe Pașa Parfeni.

„Într-adevăr, atmosferă incendiară aici, la Liverpool. Orașul a devenit un epicentru muzical și cultural. În aceste zile, moldovenii din diasporă s-au mobilizat pentru a susține și promova piesa „Soarele și Luna”. Concetățenii noștri au mers ieri, cu mic și mare, în epicentrul evenimentului pentru a susține și promova muzica și limba română în rândurile oaspeților din toată Europa. Astăzi va fi organizat un marș automobilistic pe străzile din Liverpool. Vrem ca „Soarele și Luna” să fie cât mai auzite. Să știe toți că nu uităm de unde am plecat și cine suntem. Ținem pumnii, Hai Moldova!”, a declarat pentru Radio Moldova Dan Aramă.

În aceasta seara la Liverpool, va avea loc marea finală a concursului Eurovision Song Contest. Pe scenă vor urca artiști din 26 de țări, reprezentantul Republicii Moldova, Pasha Parfeni va urca pe scenă cu numărul 18 în finală. Pentru el pot vota doar telespectatorii din afara țării.

Marea finală a concursului Eurovision va fi transmisă în direct la posturile publice Moldova 1 si Radio Moldova, începând cu ora 22.00.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult