Politic

Maia Sandu: Republica Moldova nu a denunțat mai devreme acordurile cu CSI din cauza multiplelor crize

Republica Moldova nu a denunțat mai devreme acordurile cu CSI din cauza multiplelor crize cu care se confruntă țara noastră. Declarația a fost făcută de șefa statului, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune.

noi.md
Sursa: noi.md

„A trebuit să administrăm foarte multe crize, a venit războiul peste noi, în regiune am avut criza refugiaților. Am avut implicații pentru economie și le avem în continuare, dar acum suntem cumva deja obișnuiți cu această situație și am reușit să întreprindem niște măsuri. Ne-am concentrat pe probleme imediate și urgente. Acum, pentru că lucrurile s-au mai calmat puțin, analizăm ce relații avem noi în cadrul acestor acorduri. Am avut suficient timp să verificăm și să acumulăm probe că acest parteneriat nu este în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că, pe 17 mai, Guvernul de la Chișinău a denunțat două acorduri semnate anterior cu Comunitatea Statelor Independente. Unul dintre acorduri vizează schimbul de informații în problemele ocrotirii frontierelor exterioare, iar cel de-al doilea vizează condițiile generale de livrare a mărfurilor între statele membre CSI.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult