Politic

Igor Grosu: Autoritățile centrale de la Chișinău sunt deschise să conlucreze doar cu funcționarii onești din UTA Găgăuzia

Autoritățile centrale de la Chișinău sunt deschise să conlucreze doar cu funcționarii onești din UTA Găgăuzia, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „În Context” de la postul public de televiziune, după validarea mandatului de bașcan al regiunii, prin care învingătoare a scrutinului a fost declarată candidata Partidului Șor, Evghenia Guțul.

Captură video
Sursa: Captură video

Șeful Legislativului, Igor Grosu, a mai spus că, în următoarea perioadă, pe platforma Comisiei parlamentare va fi evaluată legislația din autonomie și în ce măsură aceasta se racordează la Constituția Republicii Moldova și la tratatele internaționale la care este parte țara noastră.

„Avem o comisie parlamentară în care discutăm cât de racordate sunt legile care reglementează această regiune, cât de corect sunt ajustate la Constituția Republicii Moldova, la codurile noastre. Să vedem dacă și-au atins scopul aceste politici timp de 30 de ani. Faptul că aceste taxe sau o parte din taxe au rămas acolo, au contribuit ele cumva la integrarea acestei regiuni? Promovarea culturii, limbii, valorilor trebuie rezolvat cât mai repede și nu doar acolo, dar pe întreg teritoriu al Republicii Moldova. Prezența în continuare a propagandei Kremlinului afectează și are un impact foarte prost asupra securității noastre informaționale”, a declarat Igor Grosu.

Precizăm că, ieri, Curtea de Apel de la Comrat a validat rezultatele alegerilor pentru funcția de bașcan al autonomiei găgăuze, în condițiile în care oamenii legii desfășoară acțiuni de urmărire penală în dosarul coruperii alegătorilor, iar Comisia Electorală Centrală a inițiat opt procese contravenționale pe faptele de finanțare ilegală a concurenților electorali.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult