Externe

„Regina Rock’n Roll”, Tina Turner, a murit la vârsta de 83 de ani

„Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția”, a spus purtătorul de cuvânt într-o declarație, notează news.ro.

„Lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a adăugat acesta.

Tina Turner a avut o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală.

Vedeta născută în SUA a fost una dintre cele mai iubite cântărețe rock. În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

Tina Turner, pe numele real Anna Mae Bullock, și-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câștigat notorietate grație vocii impresionante și a apariției scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” și „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relația lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970. Ea a continuat, câțiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” și „Foreign Affair”, certificate cu platină, fiind recompensată, între altele, cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, amintește News.ro.

Printre cele mai cunoscute single-uri ale ei se numără „What's Love Got To Do With It”, „The Best”, „Steamy Windows” și „Goldeneye”, piesă înregistrată pentru filmul omonim din seria „James Bond”.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunțat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariții publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viața ei. Anul acesta, HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista și-a adus aportul.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult