Externe

Japonia aplică sancțiuni suplimentare Rusiei și condamnă desfășurarea armelor nucleare în Belarus

Japonia va aplica sancțiuni suplimentare Rusiei după ce summitul G7, pe care l-a găzduit săptămâna trecută, a convenit intensificarea măsurilor pentru a pedepsi invazia Ucrainei de către Moscova, a anunțat șeful de cabinet al premierului nipon, Hirokazu Matsuno, relatează Hotnews.ro.

Matsuno a condamnat, de asemenea, anunțul de joi referitor la desfășurarea de arme nucleare tactice de către Rusia în Belarus, spunând că aceasta va intensifica și mai mult circumstanțele create de invadarea Ucrainei.

„Fiind singura țară care a suferit bombardamente atomice în timpul războiului, Japonia nu acceptă niciodată amenințarea nucleară a Rusiei, cu atât mai puțin utilizarea acesteia”, a declarat Matsuno într-o conferință de presă obișnuită.

Liderii statelor membre G7 și-au arătat săptămâna trecută hotărârea de a sprijini Ucraina cu ajutoare militare suplimentare și sancțiuni împotriva Rusiei, la summitul anual desfășurat în primul oraș din lume care a suferit un bombardament atomic, Hiroshima.

Într-o acțiune coordonată cu G7, Japonia va îngheța activele a 78 de grupuri și 17 persoane, inclusiv ofițeri de armată din Rusia și va interzice exporturile către 80 de entități rusești, cum ar fi laboratoarele de cercetare afiliate armatei, potrivit unui comunicat publicat vineri de Ministerul de Externe.

Japonia va interzice, de asemenea, furnizarea de servicii de construcții și inginerie Rusiei, mai multe detalii referitoare la această măsură urmând să fie anunțate la o dată ulterioară, se arată într-un comunicat al Ministerului Comerțului de la Tokio.

Ionela Golban

Ionela Golban

Autor

Promo

Citește mai mult