Politic

LIVE // Ședința Parlamentului: deputații vor vota prelungirea stării de urgență

Deputații se reunesc astăzi, 26 mai, într-o nouă ședință. Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe proiecte. Printre acestea se regăsește și proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de urgență.

Prim-ministrul Dorin Recean va merge astăzi în Parlament pentru a cere prelungirea stării de urgență în Republica Moldova, cu încă 60 de zile, din data de 4 iunie, la recomandarea Comisiei pentru Situații Excepționale. Autoritățile își argumentează hotărârea prin faptul că situația din Ucraina nu a suferit schimbări esențiale în ultima perioadă.

În ședința de astăzi vor fi examinate și Proiectul de lege privind supravegherea pieței și conformitatea produselor, Proiectul pentru ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul managementul deșeurilor. De asemenea, legislatorii se vor expune și asupra Proiectului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova și Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult