Politic

Prim-ministrul, Dorin Recean, în fața deputaților. Solicită prelungirea stării de urgență pentru încă 60 de zile

Prim-ministrul, Dorin Recean, a venit astăzi în fața deputaților pentru a cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile, în contextul desfășurării în continuare a războiului din Ucraina, declanșat de Rusia. În același timp, Dorin Recean a anunțat că în curând vor veni cu o inițiativă în urma căreia va fi creat instrumentul de ordonanță de urgență ca și în România.

„Guvernul va finaliza în luna iunie o inițiativă de schimbare a cadrului legislativ pentru a introduce în cadrul legislativ instrumentul de ordonanțe de urgență, după modelul României. Aceasta va permite, pe de o parte, Guvernului să intervină imediat atunci când există o urgență, iar pe de altă parte, ordonanța de urgență va crește substanțial eficiența controlului parlamentar asupra deciziilor Guvernului. Aceasta va asigura că Guvernul să poată să intervină imediat, prompt, iar controlul parlamentar asupra acestor decizii să fie mult mai eficient”, a punctat Dorin Recean.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită pe 24 februarie 2022, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina. Ulterior, aceasta a fost prelungită de mai multe ori. Ultima dată, Parlamentul Republicii Moldova a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul țării, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Promo

Citește mai mult