Social

Jurnaliștii și oficialii străini, care vor participa la Summitul EPC, și-au rezervat deja locurile de cazare în hotelurile din capitală

Jurnaliștii și oficialii străini, care vor participa la Summit Comunității Politice Europene (EPC) și-au rezervat deja locurile de cazare în hotelurile din capitală. În timp ce o parte din administratorii hotelurilor spun că toate camerele sunt rezervate pentru 1 iunie, alții au precizat că unii oficiali europeni și-au anulat comanda pentru că se vor întoarce acasă în aceeași zi. Această informație a fost confirmată pentru Radio Moldova și de către Igor Zaharov, consilierul pe comunicare a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Pregătirile pentru primirea oficialilor europeni sunt la cel mai înalt nivel, condițiile de cazare sunt verificate de către angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au declarat pentru Radio Moldova administratorii de hoteluri. În timp ce o parte din reprezentanții hotelurilor din capitală spun că toate camerele sunt deja ocupate pentru data de 1 iunie, alții afirmă că unii oficiali europeni și-au anulat comanda, pentru că se vor afla la noi în țară doar o singură zi.

Unele delegații care vor veni la Chișinău vor ajunge pe 31 mai, iar altele pe 1 iunie, a precizat pentru postul nostru de radio, Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de Externe, Nicu Popescu. Acesta a mai adăugat că, pe 1 iunie, sunt așteptați președintele Consiliului European Charles Michel, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, dar și alți oficiali europeni.

„Delegațiile care vor veni la Summitul Comunității Politice Europene vor fi cazați la majoritatea hotelurilor din capitala noastră. Industria HoReCa va avea de beneficiat pentru că vin și aproape 700 de jurnaliști străini. Delegațiile vor fi la Summit, la Bulboaca, pe durata zilei di 1 iunie, după care, vasta majoritate a delegațiilor vor părăsi țara noastră spre finalul zilei de întâi iunie”, a explicat Igor Zaharov.

Republica Moldova este gazda Summit-ului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie, reunind, în premieră, 50 de oficiali, inclusiv președinți de stat, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult