Politic

ÎN EXCLUSIVITATE: Interviu cu europarlamentarul Vlad Gheorghe, despre sancțiunile UE impuse persoanelor implicate în acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova

Ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles au aprobat astăzi impunerea unui nou regim de sancțiuni în privința a cinci politicieni și oameni de afaceri din Republica Moldova și Rusia, care destabilizează situația din Republica Moldova. Este vorba de liderul Partidului Șor, Ilan Șor, deputata aceleiași formațiuni, Marina Tauber, omul de afaceri fugar și fostul politician Vlad Plahotniuc, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc și omul de afaceri rus Igor Ciaika, considerat un apropiat al fostului președinte și lider al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Într-un interviu, oferit în exclusivitate postului public de radio, europarlamentarul român și unul din autorii inițiativei, Vlad Gheorghe, a declarat că decizia va fi adoptată pe data de 31 mai, de Consiliul Uniunii Europene și va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul oficial al UE.

„Decizia de astăzi este extrem de importantă atât pentru Republica Moldova, cât și pentru Uniunea Europeană. (...) Sunt cinci persoane, dar menționez că ăsta este doar începutul”, a precizat oficialul european.

Olga Stăvilă

Olga Stăvilă

Autor

Citește mai mult