Social

Doctorul familiei// Dinții de lapte – creșterea și îngrijirea corectă

Dinții de lapte sunt primii care erup la copii, ei participă în actul de vorbire, de nutriție, iar la vârsta de circa 12 – 13 ani aceștia sunt înlocuiți complet de cei permanenți. Cum ar trebui să îngrijim dinții de lapte și ce particularități au aceștia aflați din rubrica Doctorul familiei.

Principala problemă stomatologică ce îi face pe copii să se adreseze cu părinții la medic este caria dentară. Dinții de lapte sunt mai sensibili comparativ cu cei permanenți, iar îngijirea cavității bucale trebuie efectuată încă de la eruperea primului dinte.

„Dinții de lapte sunt mai mici, cavitatea nervului este mai mare, iar țesutul protector care o înconjoară este mai mic, de aceea la copii o carie deseori poate trece fulminant într-o pulpită sau periodontită. La apariția primului dinte de lapte, el trebuie igienizat de către părinți și copilul trebuie de educat să se auto igienizeze”, menționează Ion Cherdevară, medic stomatolog.

Consultați un stomatolog pentru a preveni dezvoltarea bolilor asociate cu igiena precară a dinților de lapte, acesta vă va sugera periuțele potrivite vârstei și alte atribute de igienă orală.

Ionela Golban

Ionela Golban

Autor

Citește mai mult