Social

UPDATE Două linii de înaltă tensiune din țară s-au deconectat. Toți consumatorii afectați au fost reconectați la rețea

UPDATE În contextul întreruperii din sistemul electroenergetic moldovenesc, Premier Energy, informează că la ora 14:35 toți consumatorii afectați din rețeaua operatorului sistemului de distribuție, au fost realimentați la sursa de energie.

Știrea inițială: În dimineața zilei de astăzi s-a deconectat avariat, urmare a lucrărilor efectuate, linia de înaltă tensiune de 400 kV Isaccea – Vulcănești. Linia va fi reconectată până la sfârșitul zilei, informează Ministerul Energiei.

Tot astăzi, din motive încă nestabilite, linia de înaltă tensiune de 330 kV Bălți - CHE Denostrovsk a fost deconectată. Linia s-a reconectat imediat, însă din cauza lipsei sarcinii în sistem, acesta a cedat, centrul și sudul țării rămânând fără energie electrică.

În prezent, specialiștii Moldelectrica lucrează la reconectarea treptată a sistemului, proces care va dura până la două ore, mai precizează ministerul de resort.

De menționat că și regiunea transnistreană a rămas fără energie, potrivit distribuitorului de energie electrică de la Tiraspol.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult