Aderare UE

Roberta Metsola: Pentru noi, locul Moldovei este în Europa

Președinta Parlamentului European (PE), Roberta Metsola, a pledat, după încheierea summitului Comunității Politice Europene, ca Republica Moldova să înceapă în acest an negocierile privind aderarea la Uniunea Europeană. Cât privește pericolele hibride existente, șefa PE a spus că „toate riscurile și amenințările pentru suveranitatea unei țări trebuie combătute de noi toți”.

MAEIE
Sursa: MAEIE

„Pentru noi, Parlamentul European, pe măsură ce am fost prima instituție care am spus fără nicio ezitare că Republica Moldova trebuie să fie stat candidat pentru aderarea la UE, locul Moldovei este în Europa. Desigur că fiecare țară își are calea sa, dar, în ce privește timpul, haideți să începem negocierile privind aderarea anul acesta”, a afirmat Roberta Metsola.

„Mă bucur foarte mult că sunt aici, cred că noi putem să fim foarte mândri de conducerea Maiei Sandu și nu doar pentru faptul că ne-a adus pe toți aici, dar și că a reușit să obțină acest angajament deplin de sprijin, ajutor și acțiuni comune pentru viitor”, a declarat șefa PE.

Președinta Parlamentului European a subliniat că este esențial să fie combătute de către Republica Moldova amenințările hibride care există.

„Este foarte important să ajutăm la combaterea acestor pericole și riscuri, dar, în cele din urmă, nu trebuie să uităm că sunt provocări comune, încă din data de 24 februarie, anul trecut, când Rusia a decis să invadeze Ucraina. Toate riscurile și amenințările pentru suveranitatea unei țări trebuie combătute de noi toți”, a declarat președinta Parlamentului European.

Citește mai mult