Politic

Eurodeputat: Regimul de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși și moldoveni urmează a fi aplicat în următoarele săptămâni

Regimul de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși și moldoveni urmează a fi aplicat de Uniunea Europeană în următoarele săptămâni, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan la Radio Moldova.

Potrivit oficialului, persoanele care încearcă să destabilizeze Republica Moldova trebuie să fie sancționate, întrucât reprezintă o amenințare atât pentru țara noastră, cât și pentru Uniunea Europeană.

„Acest regim va fi implementat acum, pe o manieră obiectivă, transparentă și sancțiunile vor începe să aibă efectul în următoarea perioadă, în următoarele săptămâni. Mă bucur că pe lângă Statele Unite și Marea Britanie, care au aplicat deja aceste sancțiuni, s-a alăturat Uniunea Europeană și acum a anunțat și Canada că vrea să se alăture. Noi ne dorim, la vecinătatea noastră, o Republică Moldova stabilă, sigură”, a declarat europarlamentarul.

Amintim că Uniunea Europeană aplică pentru prima dată un nou regim de sancțiuni pentru destabilizarea Republicii Moldovei. În listă se regăsesc cinci persoane: liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, deputata aceleiași formațiuni, Marina Tauber, omul de afaceri fugar și fostul politician Vlad Plahotniuc, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, și omul de afaceri rus Igor Ceaika, considerat un apropiat al fostului președinte și lider al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult