Aderare UE

Emmanuel Macron: Republica Moldova nu poate fi lăsată la o parte

Organizarea acestui summit a fost o provocare pentru Republica Moldova iar toate țările care au participat au contribuit la organizarea evenimentului în ceea ce privește securitatea și gestionarea logistică, a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron, la finalul Summitului Comunității Politice Europene.

Președintele Franței Emmanuel Macron a felicitat Republica Moldova și pe președintele Maia Sandu personal pentru organizarea Summitului Comunității Politice Europene.

„Vreau să-i felicit foarte călduros pe președintele Maia Sandu și Republica Moldova pentru organizarea acestui summit. Organizarea a fost formidabilă: 47 de șefi de stat și de guvern au venit aici să reprezinte această Comunitate Politică Europeană”, a declarat președintele francez.

De asemenea, Emmanuel Macron a declarat că Republica Moldova nu poate fi lăsată deoparte și va fi susținută plenar în calea integrării europene.

„Noi nu putem lăsa Moldova deoparte, ținând cont de amplasarea geografică și realitatea geopolitică și curajul cu care a înfruntat provocări de ordin destabilizator, energetic și umanitar. Când văd curajul cu care președintele Maia Sandu promovează reformele și luptă cu corupția, ameliorarea situației economice, eforturile pentru independență, pentru justiție etc. eu am o mare încredere că Republica Moldova are capacitatea de a avansa într-un ritm accelerat pe calea europeană", a spus Macron.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult