Externe

Prim-ministrul Canadei, în vizită neanunțată la Kiev

Premierul Canadei, Justin Trudeau, s-a întâlnit sâmbătă cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o vizită neanunțată la Kiev, transmite CNN. Oficialii au semnat o Declarație comună care confirmă sprijinul Canadei pentru Ucraina.

„Îi urez bun venit premierului canadian, Justin Trudeau, și reprezentanților echipei sale în Ucraina”, a declarat Volodimir Zelenski într-o postare pe Telegram.

Cei doi lideri au emis o declarație comună după întâlnire, în care afirmă că „poporul ucrainean poate conta pe Canada că va continua sprijinul politic, financiar, umanitar și militar atât timp cât va fi nevoie - individual și prin cooperare internațională în cadrul G7, NATO, ONU și în orice alt forum în care Canada poate avea un aport”.

Din februarie 2022, Canada a anunțat peste opt miliarde de dolari în asistență 8 „de mare anvergură” pentru Ucraina, se arată în comunicat, care adaugă: „Canada oferă un sprijin militar fără precedent, inclusiv tancuri, sisteme de apărare aeriană și artilerie, și continuă să dezvolte noi măsuri de asistență în funcție de nevoile Ucrainei”.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult