Social

La Aeroportul din Iași se construiește un nou terminal: Modernizarea instituției va crea condiții mai bune și pentru pasagerii din Republica Moldova

Lucrările de construcție ale noului terminal T4 de la Aeroportul din Iași vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, iar din 2024 vor fi operate primele zboruri, a declarat la emisiunea „Zi de Zi” de la Radio Moldova, directorul general al instituției aeronautice, Romeo Vatră.

bjiasi.ro
Sursa: bjiasi.ro

Potrivit acestuia, modernizarea instituției va crea condiții mai bune și pentru pasagerii din Republica Moldova.

„Vorbim de terminalul T3, care este destinat curselor internaționale, este un terminal mic. Ne pare rău că nu putem oferi pasagerilor din Republica Moldova condiții mai bune deocamdată, dar avem în plin proces de construire un nou terminal T4 care va fi de 10 ori mai mare decât terminalul T3 și pe care îl vom finaliza în acest an. Este investiție mare de peste 75 de milioane de euro”, a declarat Romeo Vatră.

Directorul a mai afirmat că, odată cu începerea lucrărilor de construcție a noului terminal, parcarea a fost închisă, iar în acest sens, municipiul Iași a pus la dispoziție parcarea din proximitatea aeroportului. El a mai menționat că transportatorilor licențiați li s-a acordat acces în fața terminalelor, aceștia asigurând transportul regulat între Republica Moldova – România și invers.

Precizăm că noul terminal T4 al Aeroportului din Iași, este de 10 ori mai mare decât actualul și va deveni al doilea cel mai mare din România. Acesta va fi dedicat zborurilor internaționale, în timp ce actualul terminal, existent, va prelua cursele interne.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult