Social

UPDATE Împușcături la aeroport: Două persoane aflate la datorie au murit, agresorul a fost prins

UPDATE 21:06 Premierul Dorin Recean a venit la Aeroport, unde cu câteva ore în urmă s-a produs tragedia, soldată cu doi morți și un rănit.

UPDATE 18:50 Persoanele care au fost împușcate la Aeroportul Internațional Chișinău au murit în timpul atribuțiilor de serviciu, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

„Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală”.

Conducerea țării a fost informată de urgență în legătură cu situația respectivă, mai notează sursa.

UPDATE 18:38 Canalul guvernamental „Prima Sursă” informează că două persoane au fost împușcate mortal de un cetățean străin căruia i s-a interzis intrarea în țara noastră prin punctul de trecere a frontierei de la Aeroportul Internațional Chișinău. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane.

„La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport”, se rată în comunicat.

UPDATE 18:32 Agresorul a fost capturat de Brigada cu Destinație Specială „Fulger”.

„Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut 2 victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte”, comunică Poliția de Frontieră.

UPDATE 18:27 Activitatea comercială și zborurile au fost întrerupte, informează Poliția de Frontieră. Brigada de poliție cu destinație specială FULGER este în plină acțiune.

„Încercăm capturarea agresorului care până în prezent a făcut deja 2 victime”, precizează Poliția de Frontieră.

UPDATE 18:21 Ministerul Afacerilor Interne confirmă 2 victime, în urma incidentului de la Aeroport, în care un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a folosit arma de foc. În prezent Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului.

„Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația”, precizează MAI.

Știrea inițială: În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Interne. Sursa notează că forțele de intervenție se află la fața locului.

Nu se cunosc deocamdată motivele pentru care bărbatul a efectuat împușcăturile și nici cum a ajuns acesta cu armă la aeroport.

Conform tabelelor de zbor, cursele aeriene de pe aeroport se rețin.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult