Politic

Secretarul CEC: Deocamdată nu putem vorbi despre agitație electorală din partea unor candidați desemnați

Trei sesizări au fost înregistrate la Comisia Electorală Centrală privind probabilitatea încălcării legislației electorale de către candidatul PAS la șefia municipiului Chișinău, Lilian Carp, a declarat secretarul CEC Alexandru Berlinschi la emisiunea “La 360 de grade” de la Radio Moldova. Potrivit lui, la această etapă sunt examinate sesizările. Alexandru Berlinschi a punctat că până la data de 6 septembrie, nu poate fi făcută agitație electorală.

„Avem trei sesizări la acest subiect semnate de reprezentanții a trei partide politice. La această etapă ele sunt examinate, apoi decizia CEC va fi comunicată public. Dacă vorbim de candidații înregistrați la alegeri pentru municipiile Chișinău și Bălți, înregistrarea nu poate avea loc mai devreme de 6 septembrie. Respectiv, până la data de 6 septembrie nu putem vorbi de candidați în alegeri și nu putem vorbi de agitație electorală”, a spus Alexandr Berlinschi.

Amintim că Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Național Moldovenesc și Mișcarea Alternativa Națională au sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că partidul de guvernământ și candidatul său la funcția de primar al municipiului Chișinău, Lilian Carp, ar fi încălcat legea electorală. Liderul PNM, Dragoș Galbur, anunță că a depus o sesizare la CEC, după ce chișinăuienii au primit în căsuțele poștale pliante cu imaginea lui Lilian Carp, în condițiile în care campania electorală pentru alegerile locale generale încă nu a început.

De cealaltă parte, Lilian Carp a declarat pentru Radio Moldova, că informarea cetățenilor, discuțiile și comunicarea despre problemele locuitorilor din Municipiul Chișinău reprezintă un proces democratic, care nu include solicitarea votului sau alte intenții ce încalcă prevederile Codului electoral.

Dumitru Petruleac

Dumitru Petruleac

Autor

Citește mai mult