Regional

Cetățenii aflați în dificultate din municipiul Chișinău, Cimișlia, Edineț și Ialoveni vor beneficia de servicii sociale mai bune

Patru organizații care prestează servicii sociale au primit unități de transport noi, datorită sprijinului financiar al Uniunii Europene și al Fundației Soros Moldova. Astfel, serviciile de Echipă Mobilă din Cimișlia, Chișinău și Edineț și Centrul de reintegrare socială a tinerilor din Ialoveni își vor îmbunătăți asistența acordată beneficiarilor. Potrivit ambasadorului UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, promovarea incluziunii sociale a persoanelor din grupurile social-vulnerabile reprezintă o condiționalitate în procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

Cetățenii aflați în dificultate din municipiul Chișinău, Cimișlia, Edineț și Ialoveni vor beneficia de servicii sociale mai bune, grație sprijinului Uniunii Europene și a Fundației Soros, a menționat ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks. Potrivit diplomatului, în timpul pandemiei de coronavirus, Uniunea Europeană a acordat Fundației Soros Moldova, 3 milioane de dolari, pentru a ajuta grupurile social-vulnerabile din țara noastră.

“Aceste mașini vor fi folosite de cele patru grupuri sociale. Mii de persoane vor beneficia de aceste servicii sociale, care vor deveni mai accesibile datorită sprijinului acordat de către Uniunea Europeană. UE sprijină eforturile societății civile în procesul de implementare a soluțiilor inovatoare care vizează promovarea incluziunii sociale a persoanelor din grupurile social-vulnerabile”, а menționat Janis Mazeiks.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu a accentuat că în anul 2022 rata sărăciei în rândul copiilor din mediul rural a constituit 40 %.

„Noi am analizat cifrele inclusiv pentru anul 2022, și am ajuns la concluzia că sistemul de asistență socială, reduce sărăcia în rândul copiilor cu aproximativ 5 la sută. Rolul nostru la minister, inclusiv prin această reformă, este să avem servicii sociale mai bune și mai accesibile și într-adevăr să avem un sistem care poate lupta în mod eficient cu sărăcia copiilor”, а аfirmat Alexei Buzu.

Precizăm că, cele patru mașini donate organizațiilor societății civile, au fost procurate în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune” cu sprijinul Uniunii Europene și a partenerilor de dezvoltare.

Dumitru Petruleac

Dumitru Petruleac

Autor

Citește mai mult