Social

Șeful de la Termoelectrica a depus cerere de demisie, după scandalul cu păcura

Directorul general al SA „Termoelectrica”, Vasile Leu, și-a depus demisia. Informația a fost confirmată pentru Moldova 1 de către ministrul energiei, Victor Parlicov.

Miercuri, în timpul ședinței de Guvern, premierul Dorin Recean a cerut demisia conducerii de la Termoelectrica, până la sfârșitul acestei săptămâni, după scandalul cu păcura. Potrivit șefului Executivului, situația este inacceptabilă. În primul rând, a spus Dorin Recean, îngroparea păcurii afectează mediul, iar în al doilea rând, acest lucru denotă o administrare neprofesionistă a întreprinderii Termoelectrica.

Solicitat de Radio Moldova pentru o reacție, directorul interimar al S.A „Termoelectrica” Vasile Leu a spus atunci că va demisiona.

„Nu sunt în situația de a comenta nu avem nici un drept, deciziile se execută. Mă voi conforma acestei decizii”, a menționat Vasile Leu.

Amintim că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, pe 21 iulie, a declarat că „Termoelectrica” ar fi procurat din banii publici, păcură scumpă și de calitate proastă, care este îngropată pe teritoriul Termoelectrica și că acest lucru s-a întâmplat în toamna anului 2022. În acest sens, politicianul a prezentat și mai multe probe video. De altă parte, reprezentanții Termoelectrica au negat acuzațiile și au spus că imaginile ar fi fost din anul 2015. Ulterior, reprezentanții instituției au anunțat că a fost inițiată o anchetă internă pe acest caz.

Menționăm că și Procuratura municipiului Chișinău s-a autosesizat pe marginea cazului și a anunțat că vor fi efectuate investigații.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult