Diaspora

Corespondență din Italia// Copiii defavorizați din R. Moldova vor primi în dar ghiozdane și rechizite școlare din partea conaționalilor din Padova

Aproape doua sute de ghiozdane noi, pline cu rechizite școlare vor ajunge la copiii defavorizați din Republica Moldova. Totul a fost posibil datorită conaționalilor noștri din Italia, care nu rămân indiferenți la nevoile celor de acasă.

Ghiozdane, creioane, stilouri, rigle sau caiete sunt doar câteva din obiectele colectate la Padova pentru copiii mai triști din Moldova. Lina Gherdelescu, organizatoare a campaniei de caritate „Vreau la școală”, povestește că și în acest an conaționalii noștri au dat dovadă de generozitate și grijă pentru cei rămași acasă.

„Noi am lansat un apel către donatorii noștri și i-am rugat să cumpere un ghiozdan pentru o fetiță sau pentru un băiețel și să pună în el câteva rechizite școlare. În alternativă, am propus donatorilor noștri să doneze bani și noi ne-am asumat responsabilitatea de a merge la magazin și de a cumpăra ghiozdane și rechizite școlare. În așa fel, unii donatori au donat bani, iar alții au adus ghiozdan cu tot cu rechizite. De la an la an, numărul de ghiozdane colectate în cadrul campaniei „Vreau la școală” este tot mai mare”, a declarat Lina Gherdelescu.

Campania a fost susținută și de Biserica ortodoxă „Sfânta Cuvioasă Parascheva” de la Padova. De asemenea și enoriașii Bisericii Sfântul Gherman din orașul Piove di Sacco s-au alăturat acțiunii de caritate.

„Suntem foarte bucuroși că am putut da o mână de ajutor familiilor cu venituri modeste din țara noastră. Dăruim copiilor câte un ghiozdan pentru școală”, spune parohul Bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Padova, Vasile Corja.

„Iată că a luat sfârșit campania „Vreau la școală” pe anul 2023. Ne bucurăm foarte mult că am putut participa și noi la această campanie. Mulțumim enoriașilor noștri care au participat dăruindu-le copiilor din familiile defavorizate câte un ghiozdan”, precizează părintele Serghei de la Parohiea Sfântul Gherman din Piove di Sacco.

Campania „Vreau la școală” are loc pentru al treilea în consecutiv. Datorită generozității conaționalilor din Italia, sute de copii din familiile defavorizate din Republica Moldova a avut ocazia să meargă mai fericiți la școală din Italia.

Autor: Dina Cotorobai

Citește mai mult