Regional

La Cahul a fost instituit și lansat Ghișeul Unic, creat cu sprijinul Uniunii Europene și PNUD

Locuitorii municipiului Cahul vor putea beneficia de serviciile prestate de primărie la un singur punct de acces. Ghișeul Unic Cahul, localizat la parterul primăriei, va presta pentru început 17 servicii publice, cu posibilitate de extindere ulterioară.

eu4cahul.md
Sursa: eu4cahul.md

Lucrările de amenajare, precum și asistența tehnică privind funcționarea Ghișeului Unic au fost asigurate de programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, valoarea totală a proiectului fiind de peste 156.900 euro, inclusiv contribuția primăriei.

Printre serviciile prestate de Ghișeul Unic Cahul, se regăsesc: eliberarea certificatelor de urbanism pentru proiectare, certificatelor de lipsa sau existența restanțelor față de bugetul local, autorizaților de construcții, luarea la evidență pentru înscrierea copiilor în instituțiile preșcolare, eliberarea extraselor din decizii și a copiilor deciziilor Consiliului Municipal etc.

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult