Social

La Chișinău se va desfășura prima ediție a „Summitului Tinerilor din Republica Moldova”

Federația Tinerilor Basarabeni din România va organiza, în perioada 1-3 septembrie 2023, la Chișinău, „Summitului Tinerilor din Republica Moldova”. Prima ediție a evenimentului cu genericul „Dor de rădăcini” este organizată în parteneriat cu, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Consiliul Tineretului din România.

Evenimentul își propune să conecteze tinerii basarabeni care-și fac studiile sau locuiesc în România, cu tinerii din Republica Moldova, astfel, motivându-i pe cei plecați, să revină și să contribuie împreună la dezvoltarea Republicii Moldova.

„Summitului Tinerilor din Republica Moldova”, este o ediție pilot după modelul „Summitului Tinerilor din România”. Ne dorim ca acest eveniment să devină o tradiție și să adune anual la aceeași masă atât tinerii din Republica Moldova, cât și cei care-și fac studiile sau locuiesc în România, autoritățile Republicii Moldova, ONG-uri și formatori de opinie”, a afirmat în cadrul emisiunii „Zi de Zi” de la Radio Moldova, președintele Federației Tinerilor Basarabeni din România Cristin Murafa.

La summit sunt așteptați circa 100 de participanți dintre care 80 de tineri și 20 de reprezentanți ai autorităților din Republica Moldova și România, companii private, ONG-uri care lucrează cu tinerii și formatori de opinie. Vor fi organizate paneluri de discuții și ateliere de lucru, iar temele de bază vor fi: „Rolul tinerilor în procesul de aderare al Republicii Moldova la UE” și „Viitorul muncii în Republica Moldova.”

Autor: Daniela Gherman

Citește mai mult