Economic

Andrei Spînu: Compania aeriană Wizz Air ar putea reveni în Republica Moldova. Se discută și cu alte companii

Compania aeriană Wizz Air ar putea reveni în Republica Moldova, a anunțat la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

noi.md
Sursa: noi.md

Totodată, se discută și cu alte companii, cum ar fi EasyJet și Ryanair, care ar opera zboruri spre cele mai solicitate destinații, a precizat Andrei Spînu.

„Unele companii s-au mobilizat mai repede și am văzut anunțuri mai rapide, altele sunt în proces de analiză. Săptămâna trecut s-a anunțat Grecia și Riga, Air Baltic, în continuare ducem discuții și cu alte companii ca să ne asigurăm că cetățenii din țara noastră, dar și cei din diasporă pot zbura direct la Chișinău, la un preț cât mai avantajos și cât mai comod, adică să avem cât mai multe rute. De exemplu Wizz Air, compania care a zburat de la Chișinău, și suntem în discuții ca să aducem compania înapoi. EasyJet din Marea Britanie la fel. Cu Ryanair se discută de mai mult timp”, a declarat ministrul.

Andrei Spînu a menționat că în zilele următoare va merge la București și va discuta, inclusiv despre prețurile la bilete pentru ruta avia Chișinău – București, deoarece consideră că este exagerat să se achite 200 de Euro pentru un bilet. De asemena, a declarat că aeroportul Internațional Chișinău, deocamdată, nu este pregătit din punct de vedere tehnic pentru a opera zboruri spre și din SUA.

Ministrul a mai afirmat că Aeroportul Internațional Chișinău poate face față fluxului de pasageri, iar Aeroportul de la Mărculești ar putea deveni unul Cargo, pentru mărfuri.

Amintim că acum un an, Andrei Spinu declarase că autoritățile pregătesc un proiect de dezvoltare și modernizare a Aeroportului de la Mărculești, iar scopul lui ar fi fost ca din toamna acestui an să se opereze zboruri de pe acest aeroport.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult