Sport

Doliu în lumea fotbalului moldovenesc. Violeta Mițul a trecut în neființă la doar 26 de ani

Una dintre cele mai bune jucătoare ale Naționalei de fotbal feminin a Republicii Moldova, Violeta Mițul a trecut în neființă la doar 26 de ani, anunță Ministerul Educației și Cercetării. Ea a suferit un tragic accident în timpul unei escale la munte, unde era plecată alături de coechipierele sale de la clubul Ungmennafélagið Einherji din Islanda, pentru care evolua din primăvara acestui an.

Violeta Mițul s-a născut pe 3 aprilie 1997. La 18 ani avea deja în palmares două Cupe ale Moldovei câștigate în componența echipei FC Tiraspol-Alga (2013 si 2015).

Violeta a avut o carieră sportivă strălucită și peste hotarele țării. În 2016 și 2017 a devenit vicecampioană a Kazahstanului.

Un an mai târziu, în 2019 și-a trecut în palmares și Cupa României cu echipa Vasas Femina iar în 2021 a completat podiumul de premiere în campionatului din Ucraina în componența echipei Voskhod, cucerind medaliile de bronz. Până a se transfera la echipa Ungmennafélagið Einherji din Islanda, Violeta și-a adjudecat medalia de aur a campionatului Italiei, Liga C, cu echipa Apulia Trani și a mai jucat și în campionatul spaniol la formația FF La Solana din seria C.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult