Economic

Iurie Scripnic: Cererile de solicitare a plăților directe per cap de animal pot fi depuse până pe 30 septembrie

Cererile de solicitare a plăților directe per cap de animal pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură până pe 30 septembrie a declarat în emisie la Radio Moldova secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare Iurie Scripnic. Oficialul a precizat că în acest an se pune un accent deosebit pe dezvoltarea sectorului zootehnic pentru a îmbunătăți calitatea și cantitatea de produse lactate.

„În continuu vorbim despre susținerea sectorului zootehnic, deci noi vorbim, bineînțeles la procurarea animalelor. La fel pot menționa subvenționarea pe cap de animal. Acest proces și acum e în derulare. Atenție maximă cei care n-au reușit aveți în continuare încă 2 săptămâni pentru a fi depuse dosarele pe cap de animal. Și aici mă refer și la bovine, cât și la ovine și caprine. Ovine și caprine, noi deasemene le subvenționăm pe cap de animal și venim și cu subvenționarea kilogramului de lapte pentru bovină, iar din anul viitor o să venim cu kilogram de lapte pentru ovină și caprină”, a declarat Iurie Scripnic.

În prezent, în fermele specializate din Republica Moldova sunt 13 mii de vaci mulgătoare. Obiectivul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare este ca până în 2025 să se ajungă la un număr de 20 de mii de vaci de înaltă productivitate.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult