Social

Transportatorii amenință cu proteste în cazul modificării Codului Transporturilor Rutiere

Transportatorii amenință cu proteste în cazul în care nu vor fi anulate unele inițiative legislative de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, printre care, anularea prelungirii autorizației rutiere fără concurs. Reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, afirmă că mulți proprietari de rute riscă să-și piardă licența de transport. Pe de altă parte, reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, au declarat că proiectul se află la etapa consultărilor publice și așteaptă propuneri concrete din partea transportatorilor.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, afirmă că prin eliminarea unui articol din Cod există riscul ca procesul de atribuire a curselor să fie mimat, iar mulți proprietari să piardă rutele, chiar dacă nu au încălcat legislația rutieră.

Vom face proteste, vom pleca și la instituțiile europene. Ne vor lua autorizațiile pentru că au expirat, vor fi expuse la concurs, iar condițiile pentru a participa la acesta nu sunt clare. De acest drept trebuia să dispunem mai mulți ani la rând. Reprezentanții Ministerului Infrastructurii, vor să anuleze articolul 40 din Codul Transporturilor Rutiere”.

Oleg Alexa, a mai subliniat că modificarea Codului Transporturilor Rutiere, va permite Ministerului Infrastructurii să deschidă mai multe rute de microbuze, ceea ce îi va falimenta pe transportatori, deoarece nu vor avea suficienți pasageri.

Proiectul de lege se află la etapa consultărilor publice, iar reprezentanții Guvernului așteaptă propuneri din partea transportatorilor, a comentat pentru Radio Moldova experta de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Alina Pisica.

Dacă cineva nu este de acord cu acest proiect legislativ așteptăm propuneri. Toate propunerile venite în adresa instituției, vor fi analizate”.

Precizăm că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto, include peste 90 la sută din transportatorii din țară.

Serafim Gangan

Serafim Gangan

Autor

Citește mai mult