Social

Șeful CNA, Iulian Rusu, afirmă că neînțelegerile cu Procuratura Anticorupție au fost depășite și există o conlucrare între cele două instituții

Neînțelegerile care au existat anterior între Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție reprezintă o etapă depășită, a declarat șeful CNA, Iulian Rusu, la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Potrivit acestuia, în prezent se atestă o conlucrare între ofițerii și procurorii ambelor instituții și eforturi consolidate din partea acestora pentru a livra rezultatele așteptate în societate.

„Colegii investigatori și ofițerii de urmărire penală lucrează cot la cot cu procurorii, avem dosare interesante în lucru, văd că există conlucrare și asta este cel mai important, atât la nivel de procurori de caz cât și la nivel de procurori care sunt în funcții de conducere în cadrul Procuraturii Anticorupție. Având aceste exemple bune, am consolidat eforturile și lucrăm în aceeași direcție. Am așteptări că vom livra în scurt timp rezultate frumoase. Dacă este cazul să discutăm despre alocarea mai multor ofițeri de urmărire penală pentru casă finalizeze cât mai curând acțiunile procesuale și dosarul să fie transmis în judecată”

Amintim că la mijlocul lunii mai, șeful Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, s-a plâns în plenul Parlamentului pe o relație ineficientă cu Procuratura Anticorupție și cea Generală. În timpul audierii raportului de activitate din Plenul Parlamentului, el a acuzat colegii din cele două structuri că nu oferă sprijinul necesar, iar în unele cazuri dispun încetarea cauzelor penale fără explicații.

De cealaltă parte, Procuratura a declarat atunci că afirmațiile directorului CNA, privind anumite „piedici” în investigarea cazurilor de corupție mare, nu au un raționament legal.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult