Politic

Maia Sandu: Riscul de destabilizare a situației de către Federația Rusă persistă, dar avem certitudinea că vom fi sprijiniți de țările prietene din UE și NATO

După declanșarea războiului în Ucraina, Kremlinul și-a îndreptat atenția și spre Republica Moldova, implicit spre regiunea transnistreană. A șantajat-o din punct de vedere energetic, a lansat un război hibrid, însă țara noastră va rezista și în continuare, datorită sprijinului oferit de partenerii europeni și nord-atlantici, a declarat într-un interviu pentru France24, șefa statului, Maia Sandu.

„Riscul de destabilizare a situației de către Federația Rusă persistă, dar avem certitudinea că în orice situație Republica Moldova va fi sprijinită de țările prietene din Uniunea Europeană și NATO. Avem o cooperare de durată cu Alianța Nord-Atlantică, dar aceasta nu presupune ca țara să renunțe la statutul de neutralitate, stipulat în constituție. Acum este important să sporim reziliența, să implementăm reformele care ne-ar apropia de standardele europene. Trebuie să ne concentrăm pe acest aspect”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm că, președinta Maia Sandu participă la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale, care se desfășoară la New-York.

Potrivit acesteia, în pofida provocărilor recente, precum pandemia de Covid-19 și războiul Rusiei împotriva Ucrainei, țara noastră și-a consolidat angajamentul către Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, urcând în Clasamentul ONU de pe locul 48 în 2021 pe locul 25 în 2023.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult