Politic

Geoană: „Interesul liderilor din Republica Moldova este de avea o armată cât mai competentă, iar NATO este dispusă să coopereze în această direcție”

Interesul liderilor din Republica Moldova este de avea o armată cât mai robustă și mai competentă, iar NATO este dispusă să coopereze în această direcție, a declarat secretarul general adjunct al Alianței, Mircea Geoană, într-un interviu pentru Moldova 1.

„Investim împreună cu Republica Moldova și cu Uniunea Europeană în întărirea rezilienței economice, instituționale și civice a Republicii Moldova ceea ce este foarte, foarte important. Și așa cum a declarat și premierul Dorin Recean - un program pentru a face forțele armate ale Republicii Moldova deplin interoperabile, nu partea NATO, dar interoperabile cu NATO. De ce? Pentru că este ce-i mai bun din lume la ceea ce facem. Și războiul din Ucraina e o demonstrație clară”, a precizat Mircea Geoană.

Amintim că, săptămâna trecută, Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a aflat într-o vizită de două zile în Republica Moldova. Oficialul a declarat într-o conferință de presă comună susținută cu premierul Dorin Recean că, din punct de vedere politic și strategic, Republica Moldova aparține familiei democrațiilor europene. Totodată, acesta a mai remarcat că NATO nu vede un risc de natură militară din partea Federației Ruse la adresa țării noastre. În schimb, afirmă el, Federația Rusă desfășoară întreg arsenalul războiului hibrid în Republica Moldova.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult