Social

A fost lansată o platforma digitală pentru sprijinirea părinților în creșterea și îngrijirea copiilor

Astăzi a fost lansată o platformă digitală, concepută pentru a sprijini consolidarea abilităților și capacităților părinților și familiilor de a-și crește și îngriji copiii. Pe această platformă, orice persoană poate să găsească informații utile și necesare în educarea minorilor.

Președinta organizației neguvernamentale „Copil, Comunitate, Familie”, Liliana Rotaru, a accentuat că platforma este una flexibilă și poate fi modificată după necesitățile societății.

„Astfel, această platformă va oferi niște învățături, niște sfaturi, niște conținuturi foarte bine alese, dar totodată va permite un schimb de experiență între părinți, pentru că părinții, până la urmă, sunt principalii specialiști în creșterea copiilor lor”, a menționat Liliana Rotaru.

Prezent la evenimentul de lansare, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a subliniat că misiunea instituției este crearea condițiilor incluzive pentru toți copii.

„Noi vrem să împuternicim părinții ai căror copii au dizabilități, au nevoi speciale și au nevoie de acces la anumite servicii și prestații. În cadrul ministerului, noi credem foarte mult în împuternicirea părinților, trebuie să le dăm toate instrumentele posibile, toate informațiile necesare pentru ca aceștia să poată beneficia de tot sprijinul necesar”, a declarat Alexei Buzu.

Platforma parinteste.md dispune de instrumente de sprijin pentru părinți dar și de un chat cu psihoterapeuți, în care aceștia pot discuta despre problemele cu care se confruntă în educarea copiilor.

Dumitru Petruleac

Dumitru Petruleac

Autor

Citește mai mult