Externe

Armenia cere forțelor ruse de menținere a păcii să intervină în Nagorno-Karabah

Ministerul de Externe al Armeniei a cerut marți forțelor ruse de menținere a păcii din regiunea Nagorno-Karabah să intervină pentru a opri "agresiunea la scară largă" a autorităților de la Baku împotriva populației locale, transmite Reuters, citată de Rador.

Premierul Armeniei, Nikol Pașinian, a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate pentru a discuta situația din Nagorno-Karabah, se precizează într-o declarație a serviciului de presă al Consiliului de Securitate al Armeniei. „Ședința Consiliului de Securitate se desfășoară sub conducerea premierului Nikol Pașinian. Pe ordinea de zi a ședinței se află acțiunile militare ample lansate de Azerbaidjan împotriva Nagorno-Karabah", se subliniază în declarație.

În același timp, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat marți că Azerbaidjanul a avertizat trupele ruse de menținere a păcii din Nagorno-Karabah despre acțiunile militare împotriva separatiștilor armeni cu doar câteva minute înainte de lansarea acestora.

Azerbaidjanul a anunțat că a inițiat o acțiune militară împotriva forțelor armene, în enclava disputată de cele două țări, după ce șase persoane au fost ucise de mine de teren.

Potrivit unor informații din capitala regională, Stepanakert, au început bombardamente la scară largă.

Amintim că, marți, Azerbaidjanul a anunțat începerea „măsurilor locale antiteroriste” în Karabah.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult