Externe

Putin și Xi se vor întâlni în octombrie la Beijing, anunță Moscova

Președintele rus Vladimir Putin se va deplasa în octombrie la Beijing pentru convorbiri cu omologul său chinez Xi Jinping, a anunțat marți, secretarul Consiliului Securității Rusiei, Nikolai Patrușev, citat de Interfax, potrivit Reuters.

Aceasta ar fi prima călătorie cunoscută a liderului rus în străinătate de când Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele său.

„În octombrie, așteptăm cu nerăbdare discuții bilaterale aprofundate între președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping la Beijing", a declarat Patrușev la o întâlnire la Moscova cu ministrul de externe Wang Yi.

Putin va participa la cel de-al treilea Forum "Belt and Road", un proiect gigantic al Beijingului privind refacerea vechiului Drum al Mătăsii, după o invitație lansată de Xi în timpul vizitei oficiale a acestuia la Moscova în luna martie.

Cu doar câteva zile înainte de vizita lui Xi la Moscova, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru suspiciunea de deportare ilegală a sute de copii din Ucraina. Moscova neagă acuzațiile.

Kremlinul a declarat că mandatul este o dovadă a ostilității Occidentului față de Rusia, care a deschis un dosar penal împotriva procurorului CPI și a judecătorilor care au emis mandatul.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult