Politic

Europarlamentara Corina Crețu: „Republica Moldova trebuie ajutată în parcursul său european”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevederea cu europarlamentara Corina Crețu, care a venit la Chișinău. Oficialii au discutat despre importanța investițiilor în economia verde și în infrastructură.

„Republica Moldova trebuie ajutată în parcursul său european”, a fost mesajul transmis de europarlamentara Corina Crețu.

De asemenea afost trecută în revistă și agenda parlamentară, dar și progresele pe cele 9 recomandări ale Comisiei Europene în contextul acordării statutului de țară candidată.

„Suntem recunoscători Parlamentului European pentru noutatea de azi privind organizarea unei dezbateri în luna octombrie pentru a adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova”, a menționat Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului s-a referit și la importanța, din punct de vedere al securității energetice, a faptului că rețelele de transport a gazelor din țara noastră, deținute de Gazprom, sunt operate în premieră de către Vestmoldtransgaz SRL, companie creată de Transgaz România și BERD.

„Ultimii doi ani ne-au învățat multe, dar putem spune cu certitudine că suntem mai bine pregătiți pentru sezonul de iarnă, iar cel mai important – nu mai putem fi șantajați de Kremlin”, a spus șeful legislativului.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult