Externe

Armenii din Nagorno-Karabah anunță încetarea focului după operațiunea militară a Azerbaidjanului

Etnicii armeni din regiunea separatistă Nagorno-Karabah au acceptat, miercuri, o propunere a Rusiei de încetare a focului, la 24 de ore după ce Azerbaidjanul a început o ofensivă pentru a prelua controlul asupra enclavei, soldată cu zeci de morți și sute de răniți, informează Reuters și news.ro.

Digi24.ro
Sursa: Digi24.ro

Forțele separatiste armene din Karabah au declarat că Azerbaidjanul a străpuns liniile lor și a ocupat mai multe vârfuri și noduri rutiere strategice, în timp ce lumea a stat cu mâinile încrucișate, fără să facă nimic.

Autointitulata „Republică Arțah” a precizat că, în astfel de circumstanțe, nu a avut de ales decât să înceteze ostilitățile începând de miercuri, de la ora locală 13:00.

„Autoritățile Republicii Arțah acceptă propunerea comandamentului contingentului rus de menținere a păcii de a înceta focul. Cu medierea comandamentului contingentului rus de menținere a păcii staționat în Nagorno-Karabah, s-a ajuns la un acord privind încetarea completă a ostilităților începând cu ora 13:00 din 20 septembrie 2023”.

Azerbaidjanul a început marți operațiunea asupra regiunii Nagorno-Karabah, după ce o parte din trupele sale au fost ucise în ceea ce Baku a declarat că au fost atacuri din regiunea muntoasă, pe care Azerbaidjanul a blocat-o timp de nouă luni.

Nagorno-Karabah este recunoscut la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult