Externe

Mateusz Morawiecki: Polonia ar putea interzice și alte produse alimentare ucrainene dacă disputa va escalada

Polonia ar putea aplica interdicții de import și la alte produse alimentare din Ucraina, a declarat miercuri prim-ministrul Mateusz Morawiecki, avertizând Kievul să nu escaladeze disputa legată de importul de cereale, transmite Reuters și Agerpres.

n4.md
Sursa: n4.md

Varșovia a fost unul dintre aliații cei mai fermi ai Kievului după invazia rusă în 2022, însă cele două țări vecine sunt implicate într-un conflict cu privire la importurile agricole, ce se adâncește tot mai mult de când Polonia, alături de Ungaria și Slovacia, a prelungit o interdicție la importurile de cereale din Ucraina.

„Avertizez autoritățile ucrainene, pentru că, dacă escaladează conflictul în acest mod, vom adăuga mai multe produse la interdicția de import pe teritoriul Republicii Polonia”, a declarat Morawiecki pentru postul de televiziune Polsat.

Un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Comerțului a confirmat marți că Ucraina a făcut primul pas în această dispută comercială, depunând o plângere la OMC.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat care sunt țările vizate, însă Kievul afirmase anterior că plângerea este îndreptată împotriva Poloniei, Slovaciei și Ungariei.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult