Externe

Berlinul va găzdui anul viitor o reuniune internațională privind reconstrucția Ucrainei

Germania va organiza pe 11 iunie 2024 următoarea conferință internațională privind reconstrucția Ucrainei, a anunțat miercuri cancelarul german, Olaf Scholz, după o întâlnire cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la New York, notează AFP și Agerpres.

Captură video
Sursa: Captură video

Această reuniune va avea loc la Berlin, au adăugat serviciile cancelariei într-un comunicat.

Ultima conferință de acest tip, la Londra, a reunit timp de două zile în iunie lideri și reprezentanți a peste 60 de țări și instituții financiare în special pentru a debloca fonduri pentru țara atacată de Rusia.

Este vorba de a ajuta Ucraina să-și mențină economia pe linia de plutire și, pe termen lung, să-și refacă infrastructura și diferitele sale sectoare de activitate. Sectorul privat este, de asemenea, chemat să se mobilizeze.

Cancelarul german a avut o întâlnire de 30 de minute cu președintele ucrainean în marja Adunării Generale a Națiunilor Unite la New York.

Situația politică, militară și umanitară din Ucraina a fost în centrul discuțiilor, potrivit cancelariei, Olaf Scholz reafirmând că Germania va sprijini în continuare Kievul.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult