Externe

Corespondență // Autoritățile române au activat Planul Roșu de Intervenție după o explozie la o magistrală de gaz

Autoritățile din România au activat, azi-noapte, Planul Roșu de Intervenție, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe șantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori ai firmei care lucrează la construcția autostrăzii au murit, iat alți cinci au fost răniți.

euronews.ro
Sursa: euronews.ro

Din primele informații, muncitorii care executau lucrări la Autostrada Moldovei A7 ar fi lovit cu un utilaj de săpat o conductă care transportă gaz. Patru persoane au fost carbonizate în urma exploziei de la Călimănești, iar alte cinci, rănite, au fost transportate de urgență la spital cu arsuri pe suprafața corpului.

Imediat, autoritățile au decis activarea Planului Roșu de Intervenție, iar la fața locului au ajuns mai multe autospeciale de stingere și transport victime multiple. De asemenea, au intervenit 2 elicoptere SMURD care au transportat două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la spitale de urgență din București. Este vorba despre doi bărbați de 53 și 61 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp.

Potrivit sursei citate, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar în localitățile din apropiere a fost transmis prin intermediul telefoanelor mobile un mesaj de avertizare RO-alert, oamenii fiind îndrumați să evite zona.

După aproximativ 3 ore de la producerea exploziei, incendiul a fost lichidat, iar autoritățile încearcă acum să determine cauza exactă a deflagrației care a ucis cinci lucrători ai societății care execută lucrări la Autostrada Moldovei. Angajații companiei controlate de Dorinel Umbrărescu, cel supranumit „regele asfaltului” în România, lucrează în trei schimburi pentru a termina cât mai repede drumul care va traversa regiunea Moldovei, de la București până la Siret, pe o distanță de 500 de kilometri.

Autor: Mircea Oprea

Citește mai mult