Electorala

Bălți//Șase candidați la funcția de primar au depus actele pentru a participa la scrutinul din 5 noiembrie

Șase pretendenți la funcția de primar al municipiului Bălți au depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală, timp de patru zile. Informația a fost confirmată pentru Radio Moldova de președinta Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți, Svetlana Colesnic. De marți și până acum, în Chișinău s-au înregistrat 13 candidați.

Printre cei 6 candidați, care au depus actele pentru funcția de primar al municipiului Bălți, se regăsește Vladimir Rusu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate. Acesta susține că poate schimba orașul în unul european, cu servicii publice de calitate.

Partidul Acasă Construim Europa ar urma să fie reprezentat de Ion Straciuc. Acesta a declarat că locuitorii municipiului au nevoie de un primar puternic, decis și profesionist.

Pe locul trei este Maxim Moroșan, înaintat de Partidul Socialiștilor, iar pe locul patru este Alexandru Gustoi, de la Partidul Comuniștilor. Aceștia au declarat că orașul are nevoie de investiții și creștere economică.

Urmează candidatul Partidului Liberal Democrat, Sergiu Burlacu, urmat de pretendentul din partea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Aureliu Filip, căruia îi revine, preliminar, poziția a șasea.

Teodor Moraru și Ion Ciobanu, care intenționează să candideze independent, au solicitat liste de subscripție pentru a aduna semnături de la susținători.

Până astăzi, 13 persoane au depus actele pentru a candida la funcția de primar al municipiului Chișinău.

Amintim că, din data de 19 septembrie a început perioada de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților de nivelul doi - primari și consilieri ai municipiilor Chișinău și Bălți și consilieri raionali - pentru scrutinul din 5 noiembrie.

Campania electorală va începe pe 6 octombrie.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult