Electorala

Alte trei partide și-au desemnat candidații pentru funcțiile de primari la Chișinău și Bălți

Partidul Schimbării și-a desemnat candidatul la funcția de primar al capitalei. Este vorba de liderul formațiunii, Ștefan Gligor. Decizia a fost luată pe 23 septembrie în urma Congresului extraordinar și Consiliului Politic Național, care a ajuns la concluzia că în prezent nu există un candidat competent și credibil la funcția de Primar General al Municipiului Chișinău.

Iar Nicolae Grigorișin va candida din partea aceluiași partid la funcția de primar de Bălți. Potrivit formațiunii care l-a delegat, acesta este singurul candidat capabil să facă față grupării Șor. Nicolai Grigorișin este în prezent edilul orașului Bălți, după ce a câștigat alegerile locale în 2021, din al doilea tur.

Totodată, comentatorul politic, Roman Mihăeș, este candidatul Partidului Național Liberal din Moldova(PNL) pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată, sâmbătă, în cadrul Conferinței Organizației municipale a formațiunii. Acesta a anunțat că luni va depune dosarul la Consiliul electoral Chișinău.

În același timp, Cristina Vulpe a fost desemnată candidatul Partidului „Șansă”, la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Ea s-a prezentat drept „funcționar public și profesor”. Într-un discurs rostit în fața susținătorilor săi, Cristina Vulpe a menționat că va demisiona din funcție dacă nu va reuși să-și îndeplinească promisiunile electorale.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult