Electorala

Liga Orașelor și Comunelor își retrage susținerea politică pentru candidatul înaintat la funcția de Primar General al municipiului Chișinău, Mihail Bagas

Formațiunea Liga Orașelor și Comunelor a anunțat că își retrage susținerea politică pentru candidatul înaintat la funcția de Primar General al municipiului Chișinău, Mihail Bagas. Decizia a fost luată la scurt timp după ce acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

captură video
Sursa: captură video

Liderii partidului susțin că nu au primit nicio finanțare de la Mihail Bagas și afirmă că i-au oferit doar o platformă politică pentru a candida la Primăria capitalei. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă de copreședintele Ligii Orașelor și Comunelor, Alexandru Bujorean.

„A fost decisă retragerea sprijinului politic oferit de formațiune candidatului acesteia pentru primăria municipiului Chișinău Mihail Bagas. LOC va întocmi demersurile necesare către Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău în vederea retragerii din cursa electorală a domnului Mihail Bagas. Liga Orațelor și Comunelor va păstra în cursa electorală lista candidaților pentru funcția de consilier municipal Chișinău și candidaților în suburbie, examinând în mod individual fiecare candidat, care a fost înaintat în vederea neadmiterii personajelor sau candidaților deghizați a lui Șor”, a precizat Alexandru Bujorean.

Amintim că, Mihail Bagas a fost reținut pe 21 septembrie, la două zile după ce și-a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar al Capitalei din partea formațiunii politice Liga Orașelor și Comunelor. Acesta este suspectat de complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Anterior, Procuratura Anticorupție a precizat pentru Radio Moldova că Mihail Bagas figurează în același dosar în care sunt vizați deputații lipsiți săptămâna trecută de imunitate parlamentară, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan.

Olga Mînzat

Olga Mînzat

Autor

Citește mai mult