Electorala

Încă doi candidați au depus dosarele pentru a fi înscriși în cursa pentru funcția de primar al Chișinăului

Alți doi pretendenți la funcția de primar al municipiului Chișinău au depus astăzi dosarele pentru înregistrarea în cursa electorală. Este vorba de candidatul Partidului Național Liberal, Roman Mihăieș și reprezentantul partidului „Renaștere”, Vasile Bolea. Într-un live pe pagina sa de Facebook, Vasile Bolea a menționat că în curând va începe lupta pentru funcția de primar. La rândul său, Roman Mihăieș a precizat că au existat discuții contradictorii, dar a fost convins să candideze.

Până acum, alți 13 pretendenți la fotoliul de edil al Capitalei au depus dosarele de participare. Totodată, reprezentantul Partidului Liga Orașelor și Comunelor, Mihai Bagas, s-a retras din cursa electorală, la solicitarea partidului. Acesta a fost reținut săptămâna trecută și figurează într-un dosar de spălare de bani și finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat.

Amintim că, din data de 19 septembrie, cei care aspiră la funcția de primar se pot înregistra oficial în calitate de candidați. Dosarele sunt depuse la consiliile electorale de circumscripție, care în șapte zile trebuie să decidă dacă aprobă sau resping candidatura solicitantului.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult