Sport

Punct prețios al „tricolorilor”, obținut la Varșovia

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a obținut un punct prețios în meciul cu selecționata Poloniei în preliminariile Campionatului European din 2024. „Tricolorii” au remizat în deplasare, scor 1-1, în partida disputată pe stadionul „Narodowy” din Varșovia.

fmf.md
Sursa: fmf.md

În prima repriză, discipolii lui Sergiu Cleșcenco au jucat curajos și, în minutul 26, au marcat. Ion Nicolaescu a înscris după o centrare din corner a căpitanului Vadim Rață.

Polonia s-a trezit cu adevărat după golul încasat și, până la pauză, a ratat nu mai puțin de trei ocazii uriașe la poarta lui Dorian Răilean. În repriza secundă, echipa gazdă a continuat să preseze și, în minutul 53 a egalat. A marcat Karol Swiderski.

Polonezii au continuat să fie periculoși în atac, însă fără succes la finalizare.

Într-un alt meci al grupei E, Cehia a învins Insulele Feroe cu 1-0. În clasament, lider este Albania, cu 13 puncte acumulate. Cehia are 11 puncte, Polonia 10 puncte, Republica Moldova 9 puncte, iar Insulele Feroe unul. Menționăm că naționala țării noastre are cu un meci mai puțin jucat decât Polonia.

Pentru Republica Moldova, urmează partida cu Albania, pe 17 noiembrie, pe stadionul Zimbru din Chișinău. Meciul va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul public de televiziune Moldova 1.

Citește mai mult